Наукові конференції України, ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
Вміст крохмалю в зерні кукурудзи різних гібридів залежно від технології післязбиральної доробки та способу зберігання
Н. О. Ящук

Остання редакція: 2017-06-14

Тези доповіді


Цільове використання зерна кукурудзи визначається вмістом і якістю крохмалю, білка, жиру та інших хімічних складових. Складність кукурудзи, як об’єкта зберігання, зумовлена також нерівномірним розподілом хімічних речовин у межах різних морфологічних частин зерна. Різноякісність різних частин зерна за хімічним складом визначає їх різну харчову цінність, а також різні гігроскопічні властивості та ураження мікроорганізмами. Найбільшою хімічною складовою зернівки кукурудзи є крохмаль, який більшою мірою може змінюватися як кількісно, так і якісно у процесі зберігання. Для проведення досліджень були відібрані зразки зерна кукурудзи гібридів ‘Луіджі’, ‘Текні’, ‘Голосіївський 260 СВ’ та ‘Солонянський 298 СВ’. Дослідження проводили протягом 2015–2016 рр. та передбачали визначення вмісту крохмалю в зерні кукурудзи вище зазначених гібридів вслід збирання врожаю зерна кукурудзи і качанів після різних технологій післязбиральної доробки за наступних способів зберігання: зберігання зерна у звичайних складських приміщеннях (зерносховищах) (контроль); зберігання зерна в силосах; зберігання зерна в полімерних рукавах.

Full Text: PDF