Наукові конференції України, V Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Збагачення сортових ресурсів новими сортами картоплі
Д. Д. Сонець, З. Б. Києнко, Т. М. Хоменко

Остання редакція: 2019-07-18

Тези доповіді


Картопля (Solanum tuberosum L.) дуже цінна продовольча, технічна і кормова культура, яка накопичує велику кі лькість корисних поживних речовин і, на відміну від інших овочів, доступна для вирощування в усі х грунтово-кліматичних зонах України.

Сучасні сорти картоплі мають високу екологічну пластичність, їх можна висаджувати у весняних, літніх і повторних насадженнях, у монокультурі, а також використовувати як страхову культуру.

Нині картоплю вирощують на всіх континентах, у більшості країн світу. В Україні під картоплею у 2018 році, за даними Держкомстату, зайнято 1,3 млн га. Середні врожаї знаходяться на рівні 17-18 т/га. Виробництво картоплі у 2018 році становило 22,1 млн т. Споживання картоплі в розрахунку на душу населення в Україні становить 141 кг.


Full Text: PDF