Розмір шрифту:
Сажкові хвороби кукурудзи та стійкість до них сучасних гібридів в умовах Північного Степу України
Остання редакція: 2019-07-18
Тези доповіді
За масштабами поширення, універсальністю використання та енергетичною поживністю кукурудза (Zea mays L.) належить до найбільш важливих продовольчих, кормових та технічних культур на земній кулі. В умовах сьогодення спостерігається концентрація посівних площ кукурудзи в спеціалізованих господарствах і в короткоротаційних сі- возмінах, що призводить до накопичення у ґрунті збудників хвороб, серед яких на особливу увагу заслуговують сажкові (пухирчаста й летюча). За сильного ступеня ураження ними недобір урожаю зерна може становити 15–20 % внаслідок ураження качанів, а також через приховані втрати, пов’язані із загибеллю окремих паростків, низькорослістю рослин і недорозвиненістю качанів.
Full Text:
PDF