Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Вплив концентрації бурштинової кислоти на інтенсивність бульботворення картоплі in vitro сортів різних груп стиглості
Г. С. Балашова, О. І. Котова, Б. С. Котов

Остання редакція: 2018-03-29

Тези доповіді


Для оптимізації біотехнологічного процесу отримання оздоровленого вихідного матеріалу картоплі in vitro необхідне постійне удосконалення складу живильного середовища, невід’ємною частиною якого виступають стимулятори росту: гетероауксин, кінетин, аденін та ін. Бурштинова кислота теж відноситься до стимуляторів росту, сприяє збільшенню кількості хлорофілу у рослин, але її застосування в умовах in vitro поки ще не достатньо вивчене.

Для визначення найбільш оптимального режиму бульбоутворення картоплі в культурі in vitro в умовах мікроклональної лабораторії у 2016–2017 рр. був проведений дослід відповідно до загальноприйнятих методик. Досліджувався вплив концентрації бурштинової кислоти у живильному середовищі (1,0; 1,5 та 2,0 мг/л) на сорти картоплі різних груп стиглості (‘Кобза’ і ‘Явір’).


Full Text: PDF