Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Порівняльна оцінка методів визначення втрати вологи зерном кукурудзи
Ю. О. Бібель, Л. М. Чернобай, С. Г. Понуренко, Н. В. Кузьмишина

Остання редакція: 2018-03-29

Тези доповіді


Зниження збиральної вологості зерна кукурудзи стало одним з важливих напрямів сучасної селекції кукурудзи здатним забезпечити значну економію енергоресурсів і тим самим підвищити рентабельність виробництва та економічну ефективність вирощування кукурудзи.

В останні роки відбуваються суттєві зміни кліматичних умов і тому серед властивостей, які забезпечують стабільно високу урожайність гібридів в залежності від природних умов, важливе значення мають – інтенсивний налив і швидка вологовіддача зерна кукурудзи. На інтенсивність вологовіддачі впливають фізіологічні властивості зерна та деякі морфологічні ознаки качана, а також біологічні і онтогенетичні властивості гібрида. Найбільш прийнятним діапазоном вологості зерна при збиранні вважається 20–25 % вологи, або як кажуть інакше: вміст сухої речовини в зерні має становити 75–80 %.


Full Text: PDF