Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Показники якості зерна сортів пшениці м’якої ярої в різних екологічних зонах України
Р М. Близнюк, Д. Ю. Березовський

Остання редакція: 2018-03-29

Тези доповіді


Підвищення якості зерна є однією з найважливіших задач агропромислового виробництва. В розв’язанні цієї задачі головна роль належить сорту. Основним напрямом досліджень у селекції на якість вважають створення високоврожайних сортів, які б поєднували високу продуктивність та якість зерна. В процесі створення сортів пшениці ярої велику увагу приділяють якості зерна, так як вона відноситься до головних характеристик комерційних сортів.

Дослідження проводили упродовж (2016, 2017 рр.) у двох екологічних зонах Лісостепу (Миронівський інститут пшениці імені В. М. Ремесла НААН України (МІП)) та Полісся (Носівська селекційно-дослідна станція Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН України (Носівська СДС МІП)). Матеріалом для дослідження слугували 14 сортів пшениці м’якої ярої різного еколого-географічного походження: ‘Елегія миронівська’, ‘Струна миронівська’, ‘Харківська 26’, ‘МІП Злата’, ‘Панянка’, ‘Сімкода миронівська’, ‘Етюд’, ‘Сюїта’, ‘Героїня’ (UKR), ‘Koksa’, ‘Ясна’ (POL), ‘Grаnny’ (AUT), ‘Leguan’ (CZE), ‘Venera’ (SYR).


Full Text: PDF