Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Національні сортові ресурси кукурудзи
М. Б. Душар, М. М. Таганцова, О. В. Свинарчук

Остання редакція: 2018-03-29

Тези доповіді


Кукурудза – цінна сільськогосподарська культура сучасного світового землеробства, що характеризується універсальністю використання і високою врожайністю. Її використовують у різних галузях сільського господарства та промисловості: виготовляють борошно, крупу, пластівці та інші продукти; її зерно є сировиною для виробництва спирту, крохмалю, глюкози; із зародків кукурудзи виробляють олію, що має лікувальні властивості; зі стебел і обгорток качанів виготовляють папір, клей, фарби, штучну смолу тощо. Крім того, кукурудза – високопродуктивна культура, оскільки за короткий час вона формує більше органічної маси, ніж інші культурні рослини.

Кукурудза разом з іншими зерновими займає одну з провідних позицій у рейтингу найуспішніших культур для вирощування. І завдяки зусиллям селекціонерів у сфері розвитку та врожайності, ця культура просувається дедалі вище.


Full Text: PDF