Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Тритикале – перспективна зернова культура
В. В. Новіков, В. В. Любич, І. Ф. Улянич

Остання редакція: 2018-03-30

Тези доповіді


Історії відомі випадки прагнення людей покращити властивості зернових культур. Одним із результатів такої роботи є зерно тритикале – гібрид пшениці та жита.

Перші сорти тритикале мали низьку якість та продуктивність. Широке їх використання зафіксовано у комбікормовому виробництві. Наприкінці 80-х років 20-го століття вперше зерно тритикале позиціонували як продовольчу сировину, проте широкого розповсюдження його в нашій країні не відбулось, що можна пов’язати із його низькою якістю для харчової промисловості. Проте селекційна робота вітчизняних та зарубіжних фахівців зумовила істотно покращити якість зерна тритикале. Нині зерно тритикале успішно вирощують у великих масштабах та реалізують провідні країни Європейського союзу. Сфера його застосування в умовах сучасних ринкових відносин широка: хлібобулочні вироби, крупи, бісквіти, печиво, біопаливо.


Full Text: PDF