Остання редакція: 2018-03-30
Тези доповіді
Заморожування має певні переваги над традиційними методами консервування (пастеризування, стерилізування, сушки та інш.), за рахунок зниження втрат сировини, виключення використання антисептиків. Низькотемпературне зберігання замороженої продукції дозволяє зберегти в плодах 40–65 % біологічно активних речовин, тоді як при загальноприйнятій пастеризації та стерилізації рівень їх збереженості складає до 30 % від складу свіжих плодів.
Експериментальні дослідження із замороженими плодами вишні проводили згідно з Методичними вказівками по проведенню досліджень з швидкозамороженими плодами, ягодами та овочами (1989) та Технологічною інструкцією по виробництву швидкозаморожених плодів та ягід (1982) впродовж 2016–2017 рр. на Дослідній станції помології ім. Л. П. Симиренка ІС НААН.
За результатами досліджень встановлено що кращими сортами для заморожування є: ‘Альфа’, ‘Жадана’, ‘Шанс’, ‘Елегантна’, ‘Пам’ять Артеменка’, ‘Оптимістка’