Остання редакція: 2018-03-30
Тези доповіді
Для міжнародної продовольчої безпеки бобові культури є дуже важливими, оскільки саме вони компенсують брак білка тваринного походження, а в багатьох країнах Азії є основою раціону.
За останні роки попит на бобові культури в Україні та світі досить швидко зростає. Цьому сприяє і проголошення Генеральною асамблеєю ООН 2016 року Міжнародним роком бобових. В Україні, в рамках цього заходу, прийнята і схвалена Міністерством аграрної політики та продовольства України "Програма розвитку в Україні посівів нуту, сочевиці та квасолі" та стратегія розвитку аграрного сектору "3+5". Одним із головних напрямів цієї стратегії є, розвиток органічного землеробства та виробництво «нішевих» культур. До них належать малопоширені зернобобові культури: горох, сочевиця харчова, нут звичайний, чина посівна, квасоля.