Наукові конференції України, VI МН-ПК молодих вчених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

Розмір шрифту: 
Урожайність сортів сої залежно від строку і способу сівби в умовах Лісостепу Правобережного
Т. В. Усенко

Остання редакція: 2018-03-30

Тези доповіді


У сучасному сільськогосподарському виробництві соя є стратегічно важливою високобілковою культурою, яка вирішує проблему дефіциту кормового білку. Це єдина культура, яка за 100 днів вегетаційного періоду може виробити стільки білка і жиру, якого не можуть синтезувати інші. Завдяки сої і продуктам її переробки можна формувати продовольчі ресурси держави і вирішувати проблему рослинного білка.

Тому за останні роки прослідковується динаміка збільшення площ її вирощування і у 2017 р. вона становила 1994 тис. га з урожайністю 1,98 т/га.


Full Text: PDF