Наукові конференції України, IІІ міжнародна науково-практична конференція «Новітні агротехнології»

Розмір шрифту: 
Особливості біохімічного складу насіння генотипів гороху (Pisum sativum L.)
О. О. Молодченкова, Т. В. Картузова, О. В. Рищакова, Г. Д. Лаврова, С. В. Коблай, Ю. А. Левицький

Остання редакція: 2022-09-29

Тези доповіді


Мета. Провести дослідження  біохімічних показників насіння гороху (Pisum sativum L.), які характеризують якість насіння, для використання при доборі генотипів з підвищеними харчовими властивостями.

Методи. Стандартні та розроблені в лабораторії методики біохімічного аналізу рослин (метод K’єльдаля, спектрофотометричні  методи, електрофорез). Статистичний аналіз результатів  досліджень проводили за допомогою програми LibreOfficeCalc (GNULesserGeneralPublicLicensev3), програми  аналізу зображень “Imagel”.


Ключові слова


горох; якість насіння; білок; біцилін; легумін; віцилін; флавоноїди; антихарчові фактори

Full Text: PDF