Розмір шрифту:
Особливості біохімічного складу насіння генотипів гороху (Pisum sativum L.)
Остання редакція: 2022-09-29
Тези доповіді
Мета. Провести дослідження біохімічних показників насіння гороху (Pisum sativum L.), які характеризують якість насіння, для використання при доборі генотипів з підвищеними харчовими властивостями.
Методи. Стандартні та розроблені в лабораторії методики біохімічного аналізу рослин (метод K’єльдаля, спектрофотометричні методи, електрофорез). Статистичний аналіз результатів досліджень проводили за допомогою програми LibreOfficeCalc (GNULesserGeneralPublicLicensev3), програми аналізу зображень “Imagel”.
Ключові слова
горох; якість насіння; білок; біцилін; легумін; віцилін; флавоноїди; антихарчові фактори
Full Text:
PDF