Остання редакція: 2020-09-18
Тези доповіді
Пшениця (Triticum aestivum L.) – головна продовольча культура, яка займає провідне місце серед зернових та являється однією з основних культур для харчування людства. Врожайність пшениці обумовлюється спадковими особливостями сорту, ґрунтово-кліматичними умовами так і технологією вирощування. Лише при проведенні сівби в оптимальні строки та правильно підібраних попередніх культур для кожного сорту можливо отримати великі врожаї з максимальними показниками якості. Тому при створенні сучасних сортів дані два аспекти повинні бути враховані при оцінюванні та доборі генотипів – майбутніх сортів.
Мета досліджень – дослідити мінливість урожайності сімнадцяти сортів пшениці м’якої озимої, вирощених за трьома строками сівби після п’яти попередників в умовах Правобережного Лісостепу України.