Розмір шрифту:
Промислове схрещування у свинарстві
Остання редакція: 2017-05-23
Тези доповіді
Представлено результати оцінки свиней вітчизняних та зарубіжних порід за репродуктивними і м’ясними якостями при промисловому схрещуванні. На першому етапі термінальної системи гібридизації рекомендовано схрещувати маток української великої білої породи з кнурами породи ландрас англійської селекції, що дасть змогу отримати материнську форму з міцною конституцією і хорошими відтворювальними якостями. Доведено доцільність використання порід п’єтрен та червоної білопоясої на заключному етапі схрещування, для підвищення м’ясних якостей свинини
Ключові слова
свині; промислове схрещування; ландрас; п’єтрен; м’ясні якості; гібридизація
Full Text:
PDF