Scientific Conferences of Ukraine, Міжнародна нпк: «Наукове забезпечення інноваційного розвитку агропромислового комплексу в умовах змін клімату»

Font Size: 
Промислове схрещування у свинарстві
О. В. Ващенко

Last modified: 2017-05-23

Abstract


Представлено результати оцінки свиней вітчизняних та зарубіжних порід за репродуктивними і м’ясними якостями при промисловому схрещуванні. На першому етапі термінальної системи гібридизації рекомендовано схрещувати маток української великої білої породи з кнурами породи ландрас англійської селекції, що дасть змогу отримати материнську форму з міцною конституцією і хорошими відтворювальними якостями. Доведено доцільність використання порід п’єтрен та червоної білопоясої на заключному етапі схрещування, для підвищення м’ясних якостей свинини


Keywords


свині; промислове схрещування; ландрас; п’єтрен; м’ясні якості; гібридизація