Наукові конференції України, ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
Сортові ресурси плодових овочів України для вирощування перцю солодкого з високою споживною якістю
К. В. Калайда

Остання редакція: 2017-06-08

Тези доповіді


Глобалізація економіки гостро ставить питання про розвиток окремих галузей сільського господарства, які здатні забезпечити світову продовольчу безпеку. Україна входить до провідних світових виробників овочів, тому що овочівництво є однією з важливих галузей сільського господарства. Доброму його розвитку в країні сприяють теплий клімат, родючі ґрунти та забезпеченість рослин світлом. Однією з перепон до динамічного розвитку ринку овочів в Україні є відсутність високоякісної продукції. Саме якість продукції – основний фактор, котрим керується споживач при виборі того чи іншого товару. Але тільки висока якість не зможе забезпечити повного успіху товару на ринку, необхідно враховувати також й інші показники: господарські, функціональні, естетичні, органолептичні, економічні. Тому визначення конкурентоспроможності господарсько‐ботанічних сортів перцю солодкого є невід’ємною складовою оцінки товарознавчої якості овочевої продукції.

Full Text: PDF