Розмір шрифту:
Ураження насіння сої хворобами, причини розвитку та шляхи запобігання
Остання редакція: 2017-06-08
Тези доповіді
За масштабами виробництва у світовому землеробстві соя займає одне з перших місць серед сільськогосподарських культур завдяки своїм цінним біологічним та господарським властивостям. Важливим завданням, поряд зі збільшенням урожаю, є збереження та покращення якісних показників насіння сої. Розвиток рослин у період вегетації та їх продуктивність значною мірою залежать від якості насіннєвого матеріалу. Ураження рослин сої хворобами знижує енергію проростання, схожість та життєздатність насіння. Використання інфікованого насіння сприяє збереженню і розповсюдженню багатьох збудників хвороб в період вегетації, під час збирання, транспортування та зберігання урожаю.
Full Text:
PDF