Розмір шрифту:
Якість зерна пшениці озимої залежно від режимів зберігання
Остання редакція: 2017-06-13
Тези доповіді
Зберігання зерна є завершальним етапом у процесі його виробництва. Зберігати зерно без втрат і зниження якості важко, тому що воно є живим організмом і сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів, хвороб, кліщів, гризунів. Зберегти високі посівні і технологічні властивості зерна до моменту його використання можливо лише за умови застосування оптимальних режимів зберігання. Суть режиму зберігання полягає у створенні та стійкому підтриманні таких умов середовища і такого стану зернової маси, при яких фізіологічна активність буде приведена до мінімуму і основні фактори, що призводять до псування зерна, виявити себе не зможуть. У світовій практиці використовують такі режими зберігання зерна: 1) у сухому стані; 2) в охолодженому стані; 3) без доступу повітря. При виборі режиму зберігання необхідно враховувати вологість зерна, температуру, доступ повітря, кліматичні умови, економічну доцільність режиму та ін.
Full Text:
PDF