Остання редакція: 2017-06-14
Тези доповіді
Редиска – одна із найбільш скоростиглих культур, яка відкриває сезон ранніх весняних овочів, коли організм людини ослаблений після зимових холодів, а на ринках ще немає вітчизняних овочів з відкритого ґрунту. Висока холодостійкість і короткий вегетаційний період дозволяють виробникам отримати прибутки за її вирощування вже у квітні. Редиска є однією з культур, яка має велике харчове і лікувальне значення. До складу її м’якоті входить багато клітковини, мінеральних солей, пектинових речовин, ефірні олії, вітаміни. Вона нормалізує рівень холестерину і виводить токсини та шлаки, містить фітонциди, які є натуральними антибіотиками, що підвищують імунітет. Ефірні олії, які містяться в коренеплодах, надають їм приємного гоструватого смаку, збуджують апетит і поліпшують процес травлення.
Метою роботи було вдосконалити елементи технології вирощування редиски, зокрема підібрати найбільш ранньостиглі та врожайні сорти з високими смаковими і якісними показниками.